Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.05.2018
„Практикер“ започва изграждането на хипермаркет във Враца

„Практикер“ започва изграждането на хипермаркет във Враца

            На площ от над 7 декара ще бъде изграден хипермаркет на веригата „Практикер“ във Враца. Първата копка на новия обект бе направена от кмета Калин Каменов и Тодор Белчев – председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. „За всички нас е голямо признание, че водеща компания ще инвестира средства за изграждането на търговски обект в нашия град. След по-малко от година, Враца ще е сред 10-те големи градове в страната, разполагащи с подобен хипермаркет. С реализацията на проекта ще бъдат разкрити и много нови работни места.“ – каза Каменов и допълни, че местната администрация ще продължава да работи активно за превръщането на града в предпочитан партньор за инвеститори.

            Официалното начало на строителните дейности бе предшествано от тържествен водосвет. На церемонията присъстваха още: заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общински съвет – Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова, главният архитект Чавдар Спасов, представители на инвеститора и местния бизнес.

 

            При изграждането на хипермаркета ще бъде премахната част от съществуващата растителност. Инвеститорът заяви, че фирмата-изпълнител ще засади безвъзмездно 100 дървета по бул. „Крайречен“. Освен новите дървесни видове, от фирмата ще изградят и нова детска площадка в квартал „Сениче“.

            Новият търговски обект ще бъде разположен на булевард „Втори юни“, непосредствено до хипермаркет „Технополис“. В инвестиционния проект на фирмата-изпълнител „Автострой“ ООД се предвижда търговската зала на „Практикер“ да бъде с площ от над 500 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг, със 125 места.

            Хипермаркетът във Враца ще разполага с над 50 000 артикула за нуждите на дома и градината. Клиентите ще имат възможност да закупят продукти на водещи световни и български производители в областта на строителството и обзавеждането.

#
# # # #