начало » Новини
08.05.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и областният управител д-р Антонио Георгиев бяха гости на изпращането на абитуриентите на СОУ "Христо Ботев" във Враца.

Двамата откриха паметна плоча в двора на училището, поставена от завършващия тази година 102-ри випуск на училището. Областният управител поздрави абитуриентите, учителите и родителите им. Той връчи и най-високото си отличие - почетен знак І степен, на директора на училището Виктор Кръстев в знак на висока оценка за приноса на учебното заведение към развитието на качествено образование във Враца и областта.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов пожела на всички абитуриенти да поемат пътя на доброто, на истината, на съзиданието, на творчеството и непрекъснатата работа, защото само това може да доведе до успех. Ние вярваме във вас и се гордеем с вас, каза още в словото си инж. Тотю Младенов.

Водосвет за здраве извърши Траяноплоски епископ Киприян. Тази година от предварителни приемни изпити във висшите учебни заведения в България 70 дванадесетокласници от СОУ "Христо Ботев" вече са приети за студенти. Най-високият успех от положен изпит за висше учебно заведение е на девойка от ХІІ б клас - отличен 5.96.

Н. Божилова