Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.05.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов откри официално третия национален конкурс за изпълнителско майсторство „Дико Илиев”, организиран от СОУ „Отец Паисий”, който се провежда от 8 до 11 май във Враца.

Фестивалът беше открит по традиция с изпълнение на Дунавското хоро, написано от Дико Илиев. В конкурса взеха участие над 80 индивидуални изпълнители и три състава от градовете Враца, София, Видин, Димитровград, Пловдив, Ямбол, Търговище, Мездра, Кюстендил и Перник.

Участниците в конкурса бяха разделени в 11 раздела по три възрастови категории. Разделите представиха различните жанрове – пиано, ударни инструменти, народни, дървени и медни духови инструменти, акордеон, класическо, естрадно и народно пеене и хореография. Професионалното жури беше съставено от именити музиканти и преподаватели по музика. За откриване на фестивала във Враца пристигна и доц. Стефка Оникян, преподавател в катедра “Поп и джаз изкуство” на Музикалната академия “Панчо Владигеров”. Тя беше и част от журито на фестивала.

Н. Божилова