Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
31.05.2018
Започна изграждането на модерна спортна зала в училище „Христо Ботев“

Започна изграждането на модерна спортна зала в училище „Христо Ботев“

         С тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, и поставяне на символичен камък, стартира изграждането на многофункционална спортна зала в Средно училище „Христо Ботев“. Началото на строежа бе поставено от кмета Калин Каменов, който поздрави екипа на училището и учениците и им пожела след завършването на дейностите, да я ползват активно за различни спортни прояви.

         Празничната програма започна с отбелязване на патронния празник на гимназията. Кметът Калин Каменов приветства учениците, като им пожела никога да не спират да се развиват и да не забравят своето училище. „Скъпи деца, като възпитаници на едно от най-старите училища в страната, вие имате голяма отговорност – трябва да сте пример за подражание не само в гимназията, но и извън нея. Бъдете здрави и никога не се отказвайте от поставените си цели“ – добави още кметът Каменов.

 

         В празничния ден за СУ „Христо Ботев“ – присъстваха още: народни представители, председателят на Общински съвет Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова, директорът на учебното заведение Виктор Кръстев, представители на настоятелството, бивши и настоящи учители и ученици.

Строителството, на спортната зала, ще се реализира по проект „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Средствата, които ще бъдат инвестирани са в размер на 1 815 180 лв.

 

Модерната сграда ще разполага с две игрища – за официални срещи и помощно игрище. Общият капацитет на трибуните е за 346 бр. посетители. От тях 326 броя са седящите места, 4 броя са проектирани за лица в неравностойно положение и 20 броя са места за правостоящи.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Каримпекс – 1“ ЕООД.

#
# # # #