начало » Новини
15.06.2018
И тази година ученици ще тръгнат по стъпките на великия българин

Стартира гласуването в надпреварата за конкурса „Най-патриотичен клас- 2018г.“, който ще се проведе за втора година, като част от „Ботеви дни”. Надпреварата  се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов и е посветена на 142-та годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 години от рождението на Христо Ботев.

В тазгодишната надпревара се включват шестима участници. Свои материали са предоставили ученици от СУ „Христо Ботев”, ППМГ „Акад.Иван Ценов”, СУ „Никола Войводов”, ПЕГ „Йоан Екзарх” и две кандидатури от СУ „Козма Тричков.  Младите родолюбци, които ще спечелят тазгодишната надпревара ще посетят местата свързани с живото и делото на Христо Ботев в Румъния, ще имат възможността за първи път да посетят училището в Измаил, Украйна, където Ботев е преподавал, както и къщата, в която е живял.

В надпреварата можеха да кандидатстват ученици от Х и ХІ клас от училища в община Враца. Те трябваше да представят материали, които показват реализирани родолюбиви инициативи в рамките на изминалата учебна година. Кандидатурата на всеки клас е подкрепена със снимки, видео, публикации, обяснителен текст и др. Сред условията за участие е в представения материал да има устойчивост и социален елемент. Критериите за оценяване включват: оригиналност и творчески подход, личностна позиция, естетическо изпълнение, стилистична култура и др.

Оценяването ще се извършва чрез онлайн гласуване, както и от комисия, по обявените в регламента критерии. Материалите на участниците, както и подкрепата си за тях може да направите на следния линк: https://www.facebook.com/events/2005044489823523/?active_tab=discussion

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в периода - 30 юни до 6 юли.