начало » Новини
19.06.2018
Врачани обсъдиха развитието на градския транспорт

Врачани обсъдиха развитието на градския транспорт

   Повече от 3 часа продължи общественото обсъждане на изготвената Стратегия за развитие на градския транспорт във Враца, на която присъстваха още областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, заместник кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, служители на „Тролейбусен транспорт“ и граждани. Преди представянето на Стратегията кметът Калин Каменов обясни целите на разработката и поясни, че е важно всяко мнение, предложение и становище, за да може да се избере най-добрият вариант за градския транспорт.

  Стратегията бе представена от Дияна Русинова, ръководител на екипа, изготвил проучването. Посочени бяха 5 варианти и  разяснени минусите и плюсовете на всеки един от тях.

 

  По време на дебатите бяха изказани редица мнения и предложения. В края на общественото обсъждане, всички се обединиха около мнението, че развитие на градския транспорт във Враца трябва да има и той трябва да е екологичен, икономичен, социално удобен и достъпен. Крайното решение за това,  какъв вариант ще бъде избран, как ще бъде обновен автопаркът на транспортното дружество и в какви превозни средства ще се возят врачани имат общинските съветници.