начало » Новини
22.06.2018
Фолклорният събор "Леденика" влезе в софийското метро

Фолклорният събор "Леденика" влезе в софийското метро

    Рекламни материали за третото издание на Фолклорен събор „Леденика“ посрещат пътниците в софийското метро. Инициативата е част от партньорство между Община Враца и Метрореклама. До края на годината поне още едно събитие от Враца ще бъде популяризирано в подземната железница.
Отличната организация на фестивала в последните години предизвиква изключително висок интерес към предстоящото му издание. Тази година край Враца ще се съберат рекорден брой участници и гости.
    В първия ден от Събора - 23 юни ще бъдат пресъздадени традиции и обичаи от цялата страна. На следващия ден ще се състои традиционна българска Северняшка сватба. Тази година месалите, на които ще седнат сватбарите, са с дължина над 400 метра. Всички гости около трапезата ще носят задължителна народна носия или облеклото с фолклорни мотиви.
    За желаещите да пътуват от Враца до „Леденика“ с обществен транспорт са предвидени автобуси на всеки час, които тръгват от площад  Суми. За пътуващите с лични превозни средства има над 200 паркоместа.