Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.07.2018
Кулинарни шедьоври за Празника на баницата

За осемнадесета поредна година село Баница ще бъде домакин на Празник на баницата. Фестивалът на традиционното българско ястие ще се проведе на 07 юли, от 10:30 ч. в Народно читалище „Светлина 1910”.

В кулинарната надпревара ще се включат майстори от над десет читалища от общините Враца, Мездра и Плевен. Представените от тях вкусни печива ще бъдат разделени в две категории – солени и сладки баници.

Кулинарните шедьоври ще бъдат оценявани от жури с председател врачанският топ готвач шеф Любомир Тодоров. Баш майсторът е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/. Работил е пет години в ресторанти в Германия, като два от тях са със звезди „Мишлен” в прочутия кулинарен регион Шварцвалд в Баден Вюртенберг. Негови помощници в оценяването на атрактивните тестени изделия ще бъдат Петя Янчик - преподавател в ПГТР Враца и Цветана Александрова – дългогодишен участник в състезанието по майсторлък.

За всички гости на Празника на баницата е подготвена концертна програма с участието на народния изпълнител Юри Крумов, самодейни групи и състави.

Организатори на събитието са Община Враца, кметството на село Баница и  местното читалище.

#
# # # #