начало » Новини
18.07.2018
Петя Долапчиева: „Всеки наш общ успех е сбъдната мечта на Апостола!“

Петя Долапчиева: „Всеки наш общ успех е сбъдната мечта на Апостола!“

            „На днешния ден, преди 181 години е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. И днес идеите му за равноправие звучат актуално. В деня на рождението на Левски е необходимо да си припомним, че подобно на него, ще се борим за демокрация и справедливост, че няма да пестим сили, за да постигнем неговите завети. Вярвам, че всеки наш общ успех, би бил негова сбъдната мечта. Поклон пред делото на Апостола на българската свобода! Да живее България!“ – с тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева приветства присъстващите на тържественото отбелязване по случай 181-та годишнина от рождението на Васил Левски.

            Честването започна с тематичен рецитал и изложба на учениците от Иновативно основно училище „Васил Левски“. Програмата продължи с ретроспекция на паметните дати и събития, белязали живота на Дякона, подготвена от уредника в Регионалния исторически музей – Красимир Григоров .

 

На тържеството присъстваха още: заместник областният управител Мирослав Комитски, директорът на ИОУ „Васил Левски“ – Румен Петков, директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, ученици и общественици.

В знак на почит и признателност пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя.