начало » Новини
19.07.2018
Наградиха участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“

Наградиха участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“

В заседателната зала на Община Враца бяха връчени наградите на участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“. Срещата бе открита от кмета Калин Каменов, който благодари на всички ученици и учители за положения труд. „За мен е удоволствие, че тази година към инициативата се присъединиха двойно повече участници, които положиха неимоверни усилия, за да представят автентичния български дух и история. В рамките на няколко месеца показахте, че можете да сте обединени и да сте пример за своите връстници. Бъдете горди от постигнатото, развивайте го и никога не се отказвайте! Благодаря ви, днес вие сте хората, които създават история!“ – каза Каменов в приветствието си към участниците в конкурса.

Положителна оценка за второто издание на „Най-патриотичен клас“ даде и евродепутатът Владимир Уручев, който заяви, че младите хора във Враца възраждат българските ценности. „Това е инициатива, създадена в града, който е дълбоко свързан с нашето национално достойнство. Щастлив съм, че всеки отбор представи своето виждане за патриотизма. Вярвам, че всеки от вас ще е посланик на България в Европа!“ – добави Владимир Уручев.

 

  

 

Младите родолюбци бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет в града – Румен Антов. „Бъдете патриоти, защото сме родени в град, с богато историческо минало!“ – заяви Антов.

Церемонията продължи с награждаване на участниците в конкурса. На отборите бяха връчени тематични грамоти, с паметника на Христо Ботев и опълченския лъв. Плакети за достойно представяне получиха отборите на: 10 „А“ клас на СУ „Козма Тричков“, 11 „А“ клас на СУ „Никола Войводов“, 10 „Б“ клас на СУ „Козма Тричков“, 10 „Б“ клас на ПЕГ „Йоан Екзарх“ и 11 „Е“ клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

Победител във второто издание на конкурса  е отборът на 10 „Б“ клас на СУ „Христо Ботев“. Призьорите ще имат възможността да посетят градовете, в които поетът и революционер е живял, преподавал и развивал дейност – Букурещ, Браила, Галац и Измаил. В украинския град, младите родолюбци ще посетят лицея и да се срещнат с негови възпитаници.