Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
25.09.2018
Община Враца с кампания за разделно събиране на отпадъци

            От утре, 26 септември /сряда/, Община Враца стартира кампанията „Акция – Хартия“, насочена към насърчаване на разделното събиране на отпадъци. В рамките на инициативата екипи на ОП „БКС“ – Враца ще събират хартия, картон и други производни отпадъци от търговските обекти в града и ще  се предават в пункт за рециклируеми материали.

            С получените средства от отпадъците ще бъдат закупени дървета и декоративна растителност, които да се използват от гражданите за озеленяване на междублоковите пространства или пред съответния търговски обект.

            С цел постигане на максимални резултати от „Акция – Хартия“ и изготвяне на график за събиране на хартиените отпадъци, собствениците на търговски и производствени обекти могат да подадат заявка за присъединяване в кампанията до 3 октомври /сряда/, на електронната поща: prvratsa@gmail.com.  В заявлението трябва да бъде посочен адресът на обекта. След изтичане на крайния срок за подаване на заявки, ще бъде изготвен график за събиране на рециклируемите отпадъци.

Еко кампанията на Община Враца и ОП „БКС“ ще продължи един месец.

 

#
# # # #