начало » Новини
28.09.2018
С пъстър концерт, Центърът за работа с деца отпразнува 65 години

С пъстър концерт, Центърът за работа с деца отпразнува 65 години

Заместник-кметът Петя Долапчиева бе официален гост на концерта по повод 65-ата годишнина от създаването на Центъра за подкрепа и личностно развитие „Център за работа с деца“ /ЦПЛР/, град Враца.

По повод празника, заместник-кметът Петя Долапчиева поднесе приветствие към присъстващите и връчи на директора на културната институция – Лилия Стоева поздравителен адрес от името на кмета на Община Враца Калин Каменов. „Изразявам своето уважение пред Вашата изключителна дейност и Ви поздравявам за усилията и професионализма, които влагате в обучението на децата. Продължавайте да развивате техните таланти и възпитавайте младите хора в любов към танцовото и музикално изкуство. Честит празник!“ – се казва в поздравителния адрес.

Тържеството, по повод бележитата годишнина, продължи с много танци и песни, представени от талантливите  възпитаници на Центъра.

 

 

„Центърът за работа с деца“ е създаден на 1 септември 1953 година и се утвърждава като институция със собствен имидж в системата на предучилищното и училищно образование в Община Враца.

В момента в културния център се обучават около 500 деца в профили: музикално, танцово, изобразително и приложно изкуство, индивидуални спортове, функционират школи по народни и спортни танци; зумба; вокално пеене; мажоретен състав; ритмична гимнастика; духов оркестър, Кариерно ориентиране и консултиране, клубове по изпълнителско майсторство, плуване и борба.