начало » Новини
28.09.2018
Откриха новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца

Откриха новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца

            С тържествена церемония бе открита новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца.

Официален гост на събитието бе кметът Калин Каменов. „Уважаеми студенти, пожелавам на всеки един от вас да отделя повече внимание на обучението, защото това е огромна инвестиция за вашето развитие. Концентрирайте се върху учебниците и един ден ще сте много богати, не само финансово, но и духовно. Запомнете, че не е важно само да имаш диплома, трябва да притежаваш и реални знания. Бъдете сърцати, само така ще успеете да вдъхновите своите възпитаници. Ние родителите възлагаме най-големите си надежди на вас, защото превръщате децата ни в знаещи и можещи личности. Пожелавам ви винаги да се стремите да сте първи! На добър час!“ – каза кметът Каменов в приветствието си към студентите и академичната общност.

 

 

Директорът на врачанския филиал на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – проф. д-р Маринела Михова поздрави студентите и им пожела да бъдат търсещи и изискващи, за да успеят по пътя, изпълнен с предизвикателства. Пожелания за много вдъхновение и сили към студентите и преподавателите отправи и евродепутатът Владимир Уручев.

Главен асистент д-р Даринка Костадинова връчи грамоти на учителите – наставници и партньорите на висшето учебно заведение от детските градини и училищата във Враца.

По случай новата академична година бе отслужен водосвет за здраве и благополучие. На тържеството присъстваха още: експерти от Регионалното управление на образованието в града, представители на учебни заведения, държавни и общински институции, преподаватели и студенти.

Тази година във филиала на Великотърновския университет ще се обучават близо 600 студенти, в осем специалности.