Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.10.2018
Калин Каменов награди победителите в „Ученически игри“

Калин Каменов награди победителите в „Ученически игри“

 

    За четвърта поредна година отборът на Средно училище „Христо Ботев“ стана победител в комплексното класиране на общинското състезание „Ученически игри“ сезон 2017/2018 г. Призьорите бяха наградени от кмета Калин Каменов на официална церемония, провела се в залата за тенис на корт в спортния комплекс в града. Отборът - победител завоюва 284 точки в дисциплините. Училището излъчи 18 отбора общински първенци, както и много втори и трети места, които ги изведоха до първото място. Отборът, който успя да класира училището за финалите на ученически игри, бе тимът по лека атлетика 5-7 клас момчета с ръководител Альоша Велков.

    „За поредна година всеки от вас доказва, че спортът може да е удоволствие, а не агресия. Не забравяйте, че вие сте не просто добри спортисти, но и достойни личности. С моя екип ще продължим да работим по обновяването и разширяването на спортната инфраструктура в града, за да може с всяка следваща година участниците в подобни състезания да се увеличават. Пожелавам ви никога да не се отказвате от поставените си цели и винаги да се стремите към върха!“ – каза Калин Каменов в рамките на церемонията.
    На второ място в „Ученически игри“ за четвърта поредна година приза грабна отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ с 214 точки. Третото място с 94 точки завоюва отборът на Средно училище „Козма Тричков“.

    На официалната церемония бяха наградени 35 отбора, като сред тях са победителите в общинския етап, които са продължили на следващите етапи -  областен, зонален и финален. Отборите бяха разделени в три възрастови групи - 5-7 клас; 8-10 клас и 11 и 12 клас за момчета и момичета, юноши и девойки като се състезаваха в 8 вида дисциплини.