начало » Новини
15.10.2018
Проектът „Твоят час“ превърна училищата в сцена на талантите

Проектът „Твоят час“ превърна училищата в сцена на талантите

Заместник-кметът Петя Долапчиева присъства на заключителния областен форум, на който бяха представени резултати на учениците по проект „Твоят час“. Тържеството на знания и умения бе организирано от Регионалното управление на образованието във Враца и започна с изпълнения на мажоретни състави към Начално училище „Иван Вазов“ и Профилирала природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“.

Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Петя Долапчиева и връчи на началника на РУО – Галина Евденова поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов.

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности /Твоят час/“ е най-мащабният в страната, реализиран в сферата на образованието. Финансира се от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и бе осъществен в рамките на последните две години.

На форума присъстваха още областния управител Малина Николова, представители на Министерството на образованието, директори на учебни заведения от област Враца, учители и ученици.

  

Основна цел на проекта бе да създаде условия за повишаване потенциала на учениците и на възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

В проекта „Твоят час“ участват 20 училища на територията на Община Враца с включени в заниманията 4 168 ученици.