Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.10.2018
Отбелязваме Световния ден на ходенето с поход до местността „Речка“

         За 26 път, Община Враца и Българската асоциация спорт за всички организират Световен ден на ходенето. По този повод на 20 октомври 2018 г. от паметника на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града /Лъвчето/ в 8.00 ч. ще стартира емблематичния за града поход-събор „Речка“, който се провежда за 33 пореден път.

Групата от любители на туризма, в която ще се включат ученици и студенти, ще премине по 12-километров маршрут и около 11.00 часа се очаква да пристигне в местността „Речка”.

Участниците ще се включат в спортно-туристическа щафета, крос и теглене на въже. За втора поредна година организаторите са предвидили томбола с награди, в която ще участват всички включили се в инициативата. Най-добрите в състезанията ще получат купи и медали.

Световният ден на ходенето, който се отбелязва в цялата страна е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

#
# # # #