Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.10.2018
Враца е домакин на Национална асамблея на еколозите в България

Враца е домакин на Национална асамблея на еколозите в България

Над 90 еколози от цялата страна участват в 51-та Национална асамблея на еколозите в България. Форумът бе открит от кмета Калин Каменов, който представи някои от екологичните иновации, реализирани в община Враца през последните години. „Нашият град е един от първите, в който са осигурени контейнери за събиране на текстилни отпадъци.“, посочи Каменов. Приветствие към участниците отправи и Николай Сиджимов – председателят на Асамблея на еколозите в България /АСЕКОБ/.

            В рамките на срещата ще бъдат обсъдени технологиите за изгаряне и преработка на отпадъци. Националната конференция ще продължи с представяне на добри практики от белгийската фирма „MENART” при оползотворяването на органични отпадъци. Приложението на биотехнологиите в опазването на околната среда ще представи екипът на „EUROVIX“.

 

            Участниците в тридневния форум ще посетят Регионалното депо във Враца, както и циментовия завод в село Бели извор. В заключителния панел на срещата ще бъдат дискутирани проблемите на общините при управлението на отпадъците.

#
# # # #