начало » Новини
23.10.2018
Враца бе домакин на кръгла маса за превенция на наркоманиите

Враца бе домакин на кръгла маса за превенция на наркоманиите

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри кръгла маса за превенция от наркоманиите. Инициативата се организира от общинските съвети по наркотични вещества във Враца и Благоевград, съвместно с Община Враца и Превентивно-информационния център в града.

„Убеден съм, че говорейки за проблема, ще намерим и решенията. Цялата строгост на закона, трябва да бъде приложена върху тези, които разпространяват психотропни вещества и живеят на гърба на нашите деца”, заяви кметът Калин Каменов при откриването на срещата.

В рамките на форума бе прожектиран документалният филм „Началото е край“, част от Националната стратегия за борба с наркотиците, както бяха представени и презентации на теми „Пуста младост, ни се с пари, милай мамо, не купува“ и „Религиозното образование като превенция“.

 

 

На кръглата маса, която се проведе в Конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца, присъстваха д-р Теменужка Любенова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, Мирела Кючукова – координатор в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия и специалист в Превантивно информационен център, представители на държавни и местни институции.