начало » Новини
02.11.2018
Фотоизложба представи живота и творчеството на великия композитор Александър Танев

Фотоизложба представи живота и творчеството на великия композитор Александър Танев

Изложба  „Дух и слово”, посветена на 90 години от рождението на бележития български композитор Александър Танев, бе открита във фоайето на Градската концертна зала във Враца. Официален гост на културната проява бе кметът Калин Каменов. Експозицията включва 10 пана със снимки и документални данни за видния творец.

Фотоизложбата представя Александър Танев, не само в ролята му на композитор, но и на общественик, хоров деятел и професор в Музикалната академия.

На откриването присъстваха още дъщерята на композитора проф. д-р Борислава Танева, заместник-ректор на Музикалната академия, внуците Марта Танева и Алекс Атанасов, както и неговата снаха Албена Танева - доцент по политология в Софийския университет.

 

Празничната програма продължи с концерт  на Симфониета Враца и прожекция на филм, посветени на жизнения и творческия път на композитора.

Културното събитие е част от празничната програма на Община Враца, по повод Деня на народните будители и се реализира с помощта на Софийска община по програма „Култура“.