начало » Новини
06.11.2018
Връчиха дипломите на абсолвенти от филиала на медицинския университет във Враца

Връчиха дипломите на абсолвенти от филиала на медицинския университет във Враца

     На тържествена церемония, в залата на новия учебен корпус на филиал „Проф. д-р Иван Митев“ във Враца към Медицински университет-София, бяха връчени дипломите на 128 студенти от випуск 2018. Тази година висшето учебно заведение, степен „бакалавър“ завършват 56 медицински сестри, 18 акушерки и 25 трудотерапевти. Своето свидетелство за завършена степен „магистър“ получиха и 32 специалисти с профили: „Здравословно и диетично хранене“ и „Медицинска козметика“. 
     Официален гост на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която поднесе своите благопожелания към абсолвентите и връчи на директора на филиала - доц. Павлинка Добрилова, поздравителен адрес от името на кмета на града Калин Каменов.


     Дипломите на абсолвентите бяха връчени от ректора на Медицински университет-София проф. д-р Виктор Златков и доц. Павлинка Добрилова.
     На церемонията присъстваха още заместник ректорът по учебната дейност проф. д-р Тихомира Златанова, представители на академичното ръководство на висшето учебно заведение, председателят на Общинския съвет Румен Антов, преподаватели и родители.


     От тази есен учебният процес се провежда в бившата сграда на химическия техникум, в която бяха вложени над 6 млн. лева и тази инвестиция превърна филиала във Враца в едно от най-модерните висши учебни заведения в региона, което предлага съвременни условия за обучение на здравни специалисти. Предстои реконструкция и обзавеждане на сграда, която ще бъде използвана за общежитие на студентите. За нея са осигурени средства в размер на близо 1 млн. и 800 хил. лв. Учебното заведение е достъпно за хора с увреждания, има обособен паркинг, спортна база и голям двор за отдих на студентите.
     През настоящата академична година във висшето учебно заведение във Враца се обучават над 400 студенти.