начало » Новини
09.11.2018
Петя Долапчиева: „Да работим с ум и сърце за развитието на Враца!“

Петя Долапчиева: „Да работим с ум и сърце за развитието на Враца!“

„Днес отбелязваме един  паметен ден, в който преди 141 години получаваме правото и отговорността да сме свободни. Освобождението на Враца е ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред! Нашите деца трябва да знаят историята на родния си град и да бъдат горди потомци на славния български народ. В този ден трябва ясно да заявим, че разбираме своята отговорност, че ние самите създаваме днешната история на нашия град. Нека работим с ум и сърце за развитието на Враца и България! Нека бъдем достойни граждани! Честит празник!“ – каза заместник-кметът Петя Долапчиева в приветственото си слово по повод 141-та годишнина от Освобождението на Враца.

Пред паметника на „Вестителят на свободата“, празничната програма започна с изпълнение на стихотворението „Аз съм българче“, от петгодишните – Ерика и Моника, възпитаници от Детска градина „Слънце“. В рамките на отбелязването на годишнината от освобождението на града бяха представени биографиите на известни личности от Враца.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

На тържественото отбелязване присъстваха още: заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общински съвет Румен Антов, общински съветници, заместник-кметът Мария Попова, директори на учебни заведения и културни институции, общественици, ученици и граждани.

В знак на признателност пред саможертвата на героите, пред паметника „Вестителят на свободата“, бяха поднесени венци и цветя.