Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.11.2018
Калин Каменов оглави инициативен комитет

Калин Каменов оглави инициативен комитет

Инициативен комитет за честване на 110 години от създаването на Начално училище „Св. Софроний Врачански“ и 280 години от рождението на българския възрожденец бе учреден във Враца. На първото учредително събрание присъства кметът Калин Каменов, който бе избран и за председател на Комитета.

„За мен е чест и голяма отговорност да бъда председател на инициативния комитет“, каза Каменов и допълни, че в предстоящите инициативи, свързани с бележитите годишнини, трябва да бъдат ангажирани и децата, и родителите. Той направи няколко предложения за събития, които да бъдат включени в програмата за следващата година, като сред тях са екскурзия до родния град на епископ Врачански – град Котел, както и облагородяване на района около училището.

 

Учредителното събрание се проведе в НУ „Св. Софроний Врачански“ и бе инициирано от директора на учебното заведение Антоанета Сиракова. На срещата присъстваха още Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, председателят на настоятелството на НЧ „Развитие 1896“ Иванка Караиванова, директорът на ЦПЛР „Център за работа с деца" Лили Стоева, представители на Регионалното управление на образованието, на Регионален исторически музей, на училищното настоятелство, общественици, родители и преподаватели.

 

#
# # # #