Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.11.2018
Фондация „Америка за България“ дарява 150 000 лв. за иновативни проекти във Враца

Фондация „Америка за България“ дарява 150 000 лв. за иновативни проекти във Враца

Дарение от 150 000 лв. направи Фондация „Америка за България“ на Обществения дарителски фонд за Враца. Символичният чек бе връчен на председателя на Фонда Емилиян Кадийски от програмния директор за развитие на частния сектор в „Америка за България“ - Надя Захариева. На церемонията присъства кметът Калин Каменов, който благодари на всички участници в дарителския фонд за инициативността, както и на Фондация „Америка за България“ за подкрепата.

„Вие реализирате проекти, които са за хората и най-важно е да се пази изграденото и то да има устойчивост. От нас зависи градът ни да се развива. Поздравявам всички вас – активни и креативни хора, които се обединяват и превръщат идеите в реалност“ – каза още кметът Каменов.

 

С част от направеното дарение ще бъде подкрепена първата инициатива на Обществения дарителски фонд за Враца - закупуването на ледена пързалка. Идеята ще бъде реализирана съвместно с Община Враца, местния бизнес и жителите на града. Също така средствата ще бъдат използвани за иновативни проекти за популяризиране на Враца като предпочитана туристическа дестинация - създаване на единен туристически портал, активни кампании в социалните медии, покана към активни блогъри в туризма, а също така и за увеличаване на възможностите за спорт в града.

 

Голяма част от идеите бяха разисквани и определени на проведената Конференцията на бъдещето през юни 2018,  част от проект „Подкрепа за местните общности” от Фондация „Америка за България“.

#
# # # #