Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.12.2018
Десетки врачани отбелязаха Никулден по стара традиция

Десетки врачани отбелязаха Никулден по стара традиция

            Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от десетки врачани по стара традиция – на централния площад „Христо Ботев“. Програмата започна с тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство врачански митрополит Григорий.

            „Ако преди години Никулден бе по-скоро семеен празник, то днес всички ние сме тук, на площада и заедно почитаме покровителя на банкерите и семейството – Свети Николай. Надявам се с всяка изминала година, присъстващите да са все повече. С моя екип продължаваме традицията на празника да се провежда Никулденски базар, като със събраните средства ще бъде подпомогната родолюбивата инициатива за изграждането на паметник-чешма за Людмил Кирков. Пожелавам на всички именици и присъстващи да са здрави и да постигат много успехи. Честит празник!“ – каза Калин Каменов в приветственото си слово.

 

            На жителите и гостите на града бяха раздадени над 1 500 порции от рибния курбан. Празникът продължи с традиционна кулинарна изложба-базар на шарани. Петдесет риби, приготвени от професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от майстор-готвачите от Общинско предприятие „Социални дейности”, бяха предложени за закупуване от гражданите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за изграждане паметник на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.

 

            На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца Нина Дакева, банкери, общественици, директори на детски и учебни заведения и граждани.

            Празничната програмата през деня ще продължи в 16:30 часа, когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха и по този начин ще бъде поставено началото на коледно-новогодишните празници в града.

#
# # # #