Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.12.2018
Общинският съвет подкрепи продажбата на имот на немския инвеститор във Враца

Общинският съвет подкрепи продажбата на имот на немския инвеститор във Враца

С мнозинство от 30 гласа, общинските съветници подкрепиха продажбата на 83 декара имот на немския инвеститор „МД Електроник“, където ще бъде изграден новият завод във Враца.

Инвестиционното намерение на немската компания бе представено от заместник-кмета Мария Попова. „Фирмата е изключително сериозна, с клонове в три континента. От вашето решение зависи дали Враца ще е единственият град в България, където ще се реализира инвеститорският интерес. В проекта ще бъдат вложени над 21 милиона лева, първоначалният брой на работните места е 300, а минималната работна заплата е 1 000 лева за нискоквалифицираните служители.“ - коментира Попова и допълни, че Община Враца ще осигури логистична подкрепа на инвеститора.

В подкрепа на инвестиционното намерение се изказаха голяма част от общинските съветници от различните политически партии в местния парламент. „Досега във Враца не е проявявал интерес инвеститор, с най-висок клас „А“. Трите години сериозна работа както на екипа на кмета Каменов, така и на Общинския съвет придобиват смисъл, а днешното решение е съдбоносно за развитието на Враца и региона.“ – заяви д-р Владимир Христов.

Продажбата на имота, намиращ се между ж.к. „Сениче“ и квартал „Кулата“ срещна одобрението и на останалите общински съветници.

Немската компания „МД Електроник“ произвежда автомобилни кабели за пренос на информация. Реалните строителни дейности ще започнат през 2019 година. В първата фаза на проекта ще бъдат наети минимум 300 души, като се предвижда разширяване до 1000 работници. Освен строеж на завод, е предвидено и неговото пълно оборудване с машини от най-ново поколение, както и обучение на служители.

#
# # # #