Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
31.01.2019
Утвърдиха програмата за честванията на Софроний Врачански

Утвърдиха програмата за честванията на Софроний Врачански

    Изложби, беседи, екскурзии, конкурси и концерти са част от събитията, включени в програмата, с която ще бъдат отбелязани 110 години от създаването на Начално училище „Св. Софроний Врачански“ и 280 години от рождението на българския възрожденец. Проявите бяха представени на втората среща на Инициативния комитет, учреден по повод честванията. Заседанието бе открито от председателя Калин Каменов, който призова празникът да бъде отбелязан не само като патронен, а да се превърне в голямо събитие за целия град.
    Директорът на училището, носещо името на великия просветител,  Антоанета Сиракова, посочи основните цели и дейности, свързани с отбелязването. Обсъдени бяха и нови инициативи, които също ще бъдат включени в програмата.

 

    На срещата присъстваха още бившият министър на труда и социалната политика Тотю Младенов, който е възпитаник на НУ „Св. Софроний Врачански“, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, председателят на настоятелството на НЧ „Развитие 1896“ Иванка Караиванова, директорът на ЦПЛР „Център за работа с деца" Лилия Стоева, представители на Регионален исторически музей, на училищното настоятелство, общественици, родители и преподаватели.

#
# # # #