Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.02.2019
Учредиха инициативен комитет за честване на 150 години НЧ „Развитие - 1869“

Учредиха инициативен комитет за честване на 150 години НЧ „Развитие - 1869“

Заместник-кметът Петя Долапчиева присъства на учредяването на Инициативен комитет за честване на 150 години от създаването на Народно читалище „Развитие - 1869“, чийто председател е кметът Калин Каменов.

 „Предстои една интересна, изпълнена с много събития, юбилейна година за една от емблемите на Враца – Народно читалище „Развитие“. Поздравявам Ви за изготвената програма, която е много богата и обхваща прояви на всички звена на културната институция. Ние от Община Враца ще подпомогнем изявите, защото врачани заслужават заедно да празнуват 150-тата годишнина на читалището“ – каза в своето приветствие към присъстващите заместник-кметът Петя Долапчиева.

Първото събрание се проведе в читалнята на библиотеката към културната институция и бе открито от председателя на читалищното настоятелство Иванка Караиванова. Представени бяха основните дейности, свързани с отбелязването на юбилея, както и художествено-творческите изяви на колективите и звената към НЧ „Развитие - 1869“.

 

На работната среща присъстваха заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет Красимир Ангелов, директори на институции, ръководители на творчески състави и представители на читалищното настоятелство.

В рамките на първото заседания бяха направени нови предложения за събития, които ще бъдат конкретизирани на второ заседание, насрочено за месец март. Тогава ще бъде утвърдена и цялостната програма по повод 150-тата годишнина от създаването на НЧ „Развитие - 1869“ във Враца.