начало » Новини
08.02.2019
Улици и детска площадка ще бъдат изградени в квартал „Река Лева“

Улици и детска площадка ще бъдат изградени в квартал „Река Лева“

         Изграждане на междублоково пространство, възстановяване на компрометирана улица по проекта за Воден цикъл и нова детска площадка ще бъдат реализирани в квартал „Река Лева“ до края на годината. Това заяви кметът Калин Каменов пред живущите в жилищния комплекс.

         Срещата се проведе във връзка с множество сигнали и жалби на граждани от квартал „Река Лева“ за лошото състояние на инфраструктурата в района. „Ремонтни дейности  тук не са извършвани в последните тридесет години. Вече е невъзможно да се придвижваме с автомобили, а през лятото запрашеността е много голяма. Надяваме се да бъде намерено решение на проблема“ – коментираха живущите.

         Кметът Калин Каменов посочи, че в Капиталовата програма на Община Враца за 2019 година са предвидени средства за изграждането на междублоковото пространство в ж.к. „Река Лева“. „Предстои асфалтирането на този участък и обособяването на паркинг, като дейностите трябва да стартират след подобряване на метеорологичните условия“ – коментира Каменов и допълни, че ще бъде възстановена настилката на улица „Драгоман“, която е компрометирана от изкопните дейности по проекта за Воден цикъл.

         Гражданите отбелязаха липсата на детска площадка, както и проблем с отводнителните съоръжения, който предизвиква наводняване на приземните помещения в сградите. Градоначалникът заяви, че е планирано обособяването на детска площадка в квартала, а обратният наклон на шахтите ще бъде проверен от експерти на водоснабдителното дружество в града и при наличие на такъв – проблемът ще бъде отстранен.

 

         Обсъдени бяха и възможностите за кандидатстване с проекти по „Малки граждански инициативи“.

На срещата присъстваха още: заместник-кметът Мария Попова, директорът на строителната дирекция – инж. Нина Калеева и експерти от местната администрация.