Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.02.2019
Калин Каменов: „Гордейте се, че сте българи всеки ден!“

Калин Каменов: „Гордейте се, че сте българи всеки ден!“

„Днес почитаме паметта на един от най-големите и велики мечтатели, но и деятели в нашата страна – Васил Левски. Да имаш мечти е ценно, но стойността на човешката личност е да бъдеш деен. Скъпи съграждани, не бива да забравяме, че основните мечти на Васил Левски се сбъднаха – имаме свободна държава, независима църква и светско образование. От нас се изисква да знаем нашето минало, да го носим с гордост в сърцата си и да работим за доброто на страната ни. Ако го направим, то сигурен съм, че делото на този велик българин няма да е било напразно. Гордейте се, че сте българи всеки ден и почитайте паметта на нашите предци не само в деня на тяхната гибел или рождение. Само тогава ще бъдем достойни продължители на делото Апостола“ – каза в словото си кметът Калин Каменов по повод годишнината от гибелта на Васил Левски и призова за минута мълчание в памет на героя.

Тържественото отбелязване на годишнината започна с панихида в храм „Свето Възнесение“. Заупокойната служба бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие със свещеници.

Поклонението продължи с възпоменание пред паметника на Апостола, в центъра на града. Програмата бе открита с поетична композиция, в изпълнение на ученици от Иновативно основно училище „Васил Левски“. Стихове за Апостола бяха рецитирани и от възпитаници на детска градина „Знаме на мира“.

На отбелязването, по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола присъстваха Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, народните представители – Станислав Попов и Красимир Богданов, областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, общински съветници, директори на институции, ученици и граждани.

В знак на преклонение и признателност пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя.