Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.03.2019
Враца – домакин на дискусия за европейската социална политика

    Справедливите условия на труд, социалната закрила и приобщаването са част от темите, които ще бъдат предмет на дискусията „Какво прави Европа за хората в неравностойно положение в контекста на Европейския стълб за социални права?“. Домакин на форума, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“, е Община Враца.
    В рамките на дискусията ще бъде представена европейската политика за младите хора и лицата от уязвими групи. Целта на срещата е повишаване заинтересоваността на младежи от 18 до 29 годишна възраст и хората от уязвими групи към упражняване правото на глас на европейските избори.
    Модератор на събитието ще е заместник-председателят на 43-то Народното събрание и преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Иван Иванов. В дискусията ще се включат ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България – Теодор Стойчев, Боян Захариев – програмен директор в Институт „Отворено общество“, експертът Спаска Петрова – сдружение „Нов път“, кметът Калин Каменов, студенти и лица в неравностойно положение.
Срещата ще се проведе на 18 март /понеделник/, от 10:00 часа, в залата на Общинския съвет – Враца.
Събитието е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!“, който Българско училище за политика реализира с подкрепата на Европейския парламент. 

#
# # # #