Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.04.2019
Направиха първа копка на бъдещия административно-търговски център във Враца

Направиха първа копка на бъдещия административно-търговски център във Враца

    Кметът Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов и собственикът на фирма „ИНЕКС ТРЕЙД“ – Илиан Цветков направиха символична първа копка на мястото, където ще бъде изграден новият административно-търговски център.
    „Като човек, израснал във Враца и аз съм един от хилядите граждани, които минавайки покрай сградата на Сувенирната палата, са си задавали многократно въпроса: „Докога ще има подобно опасно здание, което се разпада с всеки изминал ден?“. Благодарение на тръжната процедура и прозрачния процес по избор на изпълнител, до края на годината желанието на много наши съграждани ще се реализира и в центъра на града ще има съвременна, модерна и приветлива сграда. След търга с явно наддаване, Община Враца получи 54% обезщетение. Днес, ние показваме за пореден път, че Враца живее в настоящето и гледа уверено към бъдещето. Вярвам, че съвсем скоро на мястото на Сувенирната палата, ще бъде изградена сграда, която отговаря на днешното съвремие и същевременно е конкурентноспособна“ – заяви кметът Каменов в началото на официалната церемония и пожела на фирмата-изпълнител бързо и качествено изпълнение.

 
    Собственикът на фирмата, която ще изгради административно-търговския център – Илиан Цветков коментира, че това е поредното предизвикателство пред него и екипа му, както и голяма отговорност за Община Враца. „Обектът ще бъде построен качествено и в срок. Благодаря на кмета Каменов от мое име и от името на бизнеса в града за усилията, които полага за развитието на Враца“ – допълни Цветков.

 
    Програмата продължи с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
    На символичната първа копка на бъдещия административно-търговски център присъстваха още: заместник-кметът Мария Попова, главният архитект Чавдар Спасов, строители и граждани.
    Имотът, върху който ще се изгради сградата е с разгърната застроена площ – 2165, 10 кв.м., като визията й е съобразена с архитектурата на града и е съгласувана с Министерство на културата.

#
# # # #