начало » Новини
23.04.2019
Предстои изготвянето на указания за възстановяване на разкопани участъци в града

Предстои изготвянето на указания за възстановяване на разкопани участъци в града

            Община Враца и представители на експлоатационните дружества в града ще изготвят общи указания за изискванията, по които ще се възстановяват разкопани участъци в града. Това заяви заместник-кметът Мария Попова на традиционната среща на кмета Калин Каменов с медиите.

            „Към момента местната администрация има действаща наредба, регламентираща планови и аварийни разкопавания, сроковете за възстановяването им и гаранциите. Поради зачестилите строително-ремонтни дейности по новоасфалтирани участъци от страна на дружествата, решихме да внесем допълнение към нормативната уредба. След проведената обществена консултация имаше отрицателни становища от комуналните дружества. Проведохме отделни срещи както с представители на ВиК, ЧЕЗ, Топлофикация и Аресгаз, така и с кабелните оператори. В рамките на експертните срещи се обединихме около становището, че трябва заедно да изготвим указания за това как да бъде възстановен компрометираният участък“ – коментира Попова и допълни, че е постигнат компромис - асфалтирането на разкопаните зони да бъде в правилна форма, с необходимата подложка и с отлично качество.

            По време на срещата с медиите, кметът Калин Каменов допълни, че Община Враца ще предложи и увеличаване на гаранционните срокове от една на две години. „Показахме, че можем да налагаме стандарти и държим изключително много на качествено свършена работа. Вярвам, че с общи усилия и с подкрепата на експлоатационните дружества ще редуцираме значително безразборното разкопаване на пътната мрежа в града“ – каза още Каменов.

            Новите указания трябва да бъдат изготвени до един месец, като след това те ще бъдат подложени отново на обществено обсъждане.