начало » Новини
10.05.2019
С интерактивни кабинети и обновени класни стаи, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ посрещна патронния си празник

С интерактивни кабинети и обновени класни стаи, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ посрещна патронния си празник

Кметът Калин Каменов, евродепутатът Владимир Уручев и директорът на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ Татяна Василева прерязаха лентата на откриването на 11 интерактивни кабинети и обновени класни стаи, с което стартира и тържественото отбелязване на 48 години от създаването на учебното заведение.

„Честит празник на всички вас позитивно подготвени, мотивирани и градивни ученици. Пожелавам ви да пазите, това което имате и да се гордеете с него. Продължавайте да се учите и да надграждате своите знания и умения, които по-късно да използвате в работата ви. Уверен съм, че това което получавате като знания, ще може да го приложите успешно в живота“ – каза в приветствието си към присъстващите кметът Калин Каменов.

 

Директорът на гимназията Татяна Василева благодари на Община Враца за осигуреното финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма. Средствата са използвани за саниране и цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището и спортната зала, както и за подмяната на отоплителна и електрическа инсталация. „Това е базата, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват“ -  каза още директорът на елитната гимназия.

 

„След извършения ремонт, гимназията е модерен, интерактивен учебен център!“ -  посочи директорът на ППМГ и добави, че средствата за оборудването на интерактивните кабинети, в размер на 148 600 лв., са отпуснати от Министерството на образованието и така учебното заведение се превръща във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Средствата са вложени в 28 компютърни конфигурации, публична информационна система с функция електронен звънец, мрежа за пренос на данни (LAN) и WIFI система, 11 интерактивни дисплея за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, монтирани в кабинети и класни стаи, както и в обзавеждането им.

Евродепутатът Владимир Уручев поздрави учениците и преподавателите и им благодари за съвместната 10-годишна работа по различни проекти. „Учете, скъпи ученици, защото вие сте нашето бъдеще!“ - добави още Уручев.

По повод патронния празник на учебното заведение възпитаниците на гимназията представиха ръчно изработени материали на тематични щандове.

Програмата продължи с концерт, с участието на групи и формации от училището.

На събитието присъстваха още: директори на образователни институции, членове на обществения съвет и училищното настоятелство, родители и учители.