начало » Новини
17.05.2019
Над 450 деца спортуваха заедно

Над 450 деца спортуваха заедно

С представително шествие на детските градини бе дадено началото на четиринадесетото издание на общинския спортен празник „Децата на Враца спортуват“. Събитието се проведе в Лекоатлетическата писта и бе открито от заместник-кмета Петя Долапчиева, която поздрави участниците и пожела успех в игрите. Тя посочи още, че чрез днешния празник отбелязваме Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт.

В състезанията, част от програмата на проявата, участваха над 450 малки спортисти. Те демонстрираха спортни общоразвиващи упражнения, мериха сили в състезателни игри, а малки мажоретки дефилираха и показаха своите грациозни умения. За първи път в празника бяха включени и дисциплините: аеробика и щафетно бягане.

В спортното събитие се включиха и деца от Общностен център за деца и семейства, по проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“.

 Участниците в проявата ‚Децата на Враца спортуват“ бяха наградени от заместник-кмета Петя Долапчиева с купи и грамоти.

Следващото събитие, организирано от Община Враца – „Децата на Враца празнуват“, ще се проведе на 21 май, от 16:30 ч. на откритите сцени на площад „Македония“ и парк „Дъбника“.