начало » Новини
21.05.2019
Започва втората обработка на тревните площи във Враца, пръска се и срещу комари

Започва втората обработка на тревните площи във Враца, пръска се и срещу комари

Второ наземно пръскане срещу кърлежи, бълхи и гризачи започна на територията на град Враца. Обработката се извършва с наземна техника на „ДДД Груп Дезинфекционна станция“ ООД.

В момента се третират обществените зелени площи в централната градска част, градинките при паметника на Васил Левски, зад площад Христо Ботев, комплекс „Вестител“ /поляна, алеи, детски и спортни площадки/, градинката при ДНА и площад „Руски“, Червения площад, площад „Левски“, районът на болницата и здравните заведения, градинката при ул. „Петропавловска“, бул. „Втори юни“, детските площадки и тревните площи в ж.к. „Дъбника“, както и кварталите „Кулата“ и „Бистрец“.

От днес, стартира и пръскането на тревните площи в населените места на територията на Община Враца, като ще се третират парковете, детските площадки и игрищата.

Специализираните  екипи на „ДДД Груп Дезинфекционна станция“ ООД започнаха и обработка срещу комари в района на река Лева, в кв. „Бистрец“ и езерото, Медковско дере и дерето при улица „Скакля“.

 

Дейностите по дезинфекция, дезинсекция и дератизация се контролират от служители на Община Враца. Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На обработените пространства се поставят обозначителни табели.