Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.05.2019
С водосвет, във Враца изпратиха участниците в Националния поход „Козлодуй – Околчица“

С водосвет, във Враца изпратиха участниците в Националния поход „Козлодуй – Околчица“

„Скъпи Ботеви поклонници, искам да ви приветствам за участието ви в 73-ия поход по стъпките на Ботев и неговата чета. Днес няма нужда да правим саможертва, а да съхраняваме нашето минало и да го надграждаме.  Бъдете непреклонни и нека заедно развиваме нашата страна! Откривам Националния туристически поход „Козлодуй –Околчица!“. С тези думи кметът Калин Каменов се обърна към Ботевите поклонници от Враца.

         Тържествената церемония по изпращането на групите от града започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев - „На прощаване“ и рапорт от коменданта на Националния поход Евгени Филипов. Програмата продължи отговор от името на походниците, поднесен възпитаничката от СУ „Никола Войводов“ - Емануела Димитрова.

 

         Тази година кметът Каменов връчи походното знаме на участниците от Иновативно основно училище „Васил Левски“ и по традиция подари на ръководителите на групите китки здравец.

         Водосвет за успех и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

 

         От името на походниците пред паметника на поета-революционер бяха поднесени венци и цветя.

         На церемонията присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, граждани.

В 73-тото издание на Националния поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй - Околчица“, ще се включат общо над 1 400 поклонници -ученици, учители, клубове, сдружения и организации от цялата страна, като над 220 са представителите от Враца.

#
# # # #