начало » Новини
04.06.2019
Трето издание на детски празник „Усмивка“

За трета поредна година Община Враца кани малките граждани на детски празник „Усмивка”, който ще се проведе на 8 юни 2019 г., от 10:00 ч.,  пред сградата на Община Враца. С много усмивки, творчески работилници, куклен театър на открито, спортни игри и забавления, зумба с Малина, както и томбола с много награди ще бъдат зарадвани децата в този ден.

В арт ателиетата всички малки творци ще могат да оцветяват гипсови фигурки и картинки, да правят декупаж, картички с техниката „Квилинг”, стъклопис, подреждане на пъзели и направа на магнити с природни и исторически забележителности от Враца. Традиционните ателиета за прически и макиаж, както и детска къщичка с играчки за най-малките, също са част от програмата. Момчетата ще могат да се качат на любимата си пожарна кола.

Новите изненади в тазгодишното издание на детския празник са грънчарското колело, на което децата, с помощта на опитен грънчар, ще изработват различни изделия, вълшебната стая за рисунки на Моно Петра и приятели, както и машината за пяна, която ще заработи след 12:30 ч. За първи път на разположение на малките посетители ще бъде и сметосъбирачна машина.

Красивите моменти от празника ще бъдат запечатани от фотографа Тони Дуковски.

Всички ателиета и забавления са безплатни за децата и са финансирани от Община Враца.