начало » Новини
07.06.2019
Със спестени средства от бюджета ще бъдат реализирани инфраструктурни проекти

Със спестени средства от бюджета ще бъдат реализирани инфраструктурни проекти

            В последните три години, основна задача при изготвянето на Бюджета е строгата финансова дисциплина и целесъобразното планиране на разходите. През 2019 година, благодарение на правилното управление на публичните ресурси, за полугодието Община Враца има спестени финансови средства, в размер на близо 100 000 лева, като сумата ще се увеличи в края на календарната година. Това заяви кметът Каменов на традиционната си среща с представители на медиите.

            По този начин, със собствен ресурс ще бъдат реализирани допълнителни инфраструктурни проекти. Част от средствата - 13 800 лв. ще бъдат вложени за разрешаване на дългогодишен проблем в село Бели извор с нерегламентираното замърсяване на терен със земни маси и строителни отпадъци, като същият ще бъде почистен.

            Успоредно с дейностите по премахване на отпадъците от село Бели извор, ще бъде извършен текущ ремонт на компрометирана стреха на сградата на детска градина „Вълшебница“, като предвидените средства са в размер на 4 354 лв.. Строително-ремонти дейности за 12 000 лв. ще бъдат реализирани и на покрива на физкултурния салон, намиращ се в сградата на филиала на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, като по този начин ще бъде осигурена отговаряща на съвременните изисквания среда за спорт.

            Със спестените финансови средства ще бъде изградено и игрище за мини-футбол  в НУ „Св. Софроний Врачански“, чиято стойност е 42 000 лв.

            В края на месец май стартираха дейности по облагородяване на парка, намиращ се на площад „Руски“. Към момента екипи на ОП „БКС“ са премахнали изсъхналите растителни видове, оформили са декоративните храсти и са поставили две цветни арки. Предвидени са 35 000 лв. за реконструкция на парка и изграждането на водно огледало, с каскадно падане на водата. По този начин , паркът, който не е обновяван в последните десет години, ще има напълно различна визия.

            През изминалата 2018 година, със спестени средства, местната администрация успя да реализира  проекти в спортната и образователната инфраструктура на града.