начало » Новини
11.06.2019
Кметът Калин Каменов посрещна посланика на Казахстан

Кметът Калин Каменов посрещна посланика на Казахстан

Кметът на Община Враца Калин Каменов посрещна в кабинета си ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в Република България Негово превъзходителство Темиртай Избастин. В рамките на срещата бяха обсъдени възможности за двустранно сътрудничество и съвместни бъдещи проекти. На срещата присъстваха още заместник-кметът Мария Попова, директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, експерти от Община Враца.

В хода на визитата, Негово превъзходителство Темиртай Избастин дари книги за Казахстан на Регионалната библиотека „Христо Ботев“, като сред тях са „7-те чудеса на Казахстан“, „Казахстански ханове“, както и казахско-български разговорник, издаден от дипломатическата мисия на Казахстан в България. Официалният гост получи от кмета Каменов книга за Христо Ботев, както и дигиталното тефтерче на поета-революционер, подарък от директора на библиотеката.

 

Поводът за посещението на ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в Република България във Враца беше откриването на нов обект на петролна компания в града.