начало » Новини
17.06.2019
Община Враца с високо отличие за принос в социалните политики

Община Враца с високо отличие за принос в социалните политики

Община Враца получи юбилейна награда за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Престижната награда бе връчена на заместник-кмета Петя Долапчиева на тържествена церемония, в рамките на двудневния международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, организиран от Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Форумът, който се проведе във Варна, съвпадна и с отбелязване на 10-годишнината от създаването  на Алианса.

В рамките на церемонията, индивидуална юбилейна награда за цялостен принос в развитието на националните партньорства, социалните политики и услуги в България получи и представителят на НАСО във Враца - Галя Цветанова.

Международният форум бе открит от председателя на Националния алианс за социална отговорност  -  Георги Георгиев, и на него присъстваха още заместник-министърът на труда и социалната политика - Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD - Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето - д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България - Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане - Мая Василева, кметът на Община Варна - Иван Портних, представители на общини, експерти.