начало » Новини
20.06.2019
Калин Каменов бе гост на тържественото връчване на дипломите на Випуск 2019 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“

Калин Каменов бе гост на тържественото връчване на дипломите на  Випуск 2019 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“

На тържествена церемония, в Градската Концертна зала, 177 възпитаници на Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ /ППМГ/ получиха дипломите си за успешно завършено средно образование. Официален гост на събитието беше кметът Калин Каменов.

„За мен, като кмет на Враца, е огромна чест, че имам възможността да наградя Вас, млади хора, които носите неформалната титла „Прекрасно подготвени, мотивирани и градивни“. Нашият град се обновява и подмладява, и има нужда от знаещи и можещи млади граждани, които искат да помагат за управлението и развитието на Враца. Затова искам да спазите едно морално обещание към мен, директора на гимназията и към своите родители, а то е да се връщате често, защото всичко, което правим няма смисъл, ако Вас Ви няма. Гордейте се, че сте врачани с това, което можете, защото Вие сте нашите посланици в София, Пловдив, Варна, в Европа, и от вашето поведение зависи какъв ще бъде имиджът на нашия град. Честит празник!“. С тези думи Калин Каменов поздрави зрелостниците от Випуск 2019 и връчи дипломите, медалите и купите на най-изявените от тях.

Директорът на гимназията Татяна Василева също приветства учениците. „Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията Татяна Василева.

 

Най-изявените възпитаници на учебното заведение бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта, медали и грамоти за отличен успех.

 

С отлична диплома завършват общо 76 зрелостници. Дванадесет ученици бяха удостоени със сребърен медал за отличен успех от дипломата, а бронзовите медалисти са 18. С плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и проектна дейност бяха наградени общо 24 от випускниците. Статуетки за своя принос в областта на спорта получиха седем ученици.

По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.

На събитието присъстваха още: представители на Регионалното управление на образованието, Училищното настоятелство, Обществения съвет, експерти от общинска администрация, преподаватели и родители.