начало » Новини
21.06.2019
Над 80 зрелостници изпрати Езиковата гимназия във Враца

Над 80 зрелостници изпрати Езиковата гимназия във Враца

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Враца бяха раздадени дипломите на Випуск 2019 на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ /ПЕГ/. Официален гост на събитието беше кметът Калин Каменов.

„Стив Джобс казва пред студентите от Станфорд: „Останете гладни и безразсъдни“. В духа на казаното от нашия велик съвременник, искам да ви пожелая да бъдете „гладни“ за знания и „безразсъдни“, за да постигате мечтите си. От днес пред вас е задачата да покажете кои сте и какво можете. След 10 години много от вас ще се гордеят, други - не. От кои ще бъдете, зависи само и единствено от вас. Направете така, че където и да сте по света, да носите духа на своя град и да го прославяте. Запомнете, че каквото и да правите в бъдеще, правете го с чувство, душа и сърце. Вярвам във вас! Развивайте се и надграждайте. Искам да ми обещаете да се върнете един ден отново във Враца, защото градът ни има нужда от работливи и сърцати млади хора. На добър път !“ – това каза кметът Каменов пред зрелостниците от ПЕГ.

Приветствие към абитуриентите отправи и директорът на гимназията – Валентина Михайлова, която им пожела да следват мечтите си и да не се отказват пред предизвикателствата.

 

В рамките на празничния ден, Калин Каменов връчи дипломите и плакети на зрелостниците отличници. Първенец на випуска, с отличен успех „6.00“,  е Елина Алипиева, която получава и национална стипендия.

Тази година, 85 зрелостници, от четири паралелки - профил „Чуждоезиков“, завършват успешно средното си образование.

 

На официалното събитие присъстваха още представители на Регионалното управление на образованието, преподаватели и родители.