Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.07.2019
Инвестират се близо 1 милион лева за асфалтиране на пътища и проектиране на нов покрит плувен басейн

Инвестират се близо 1 милион лева за асфалтиране на пътища и проектиране на нов покрит плувен басейн

Близо 1 милион лева е стойността на средствата, които ще бъдат инвестирани за асфалтиране на пътища и проектиране на нов плувен басейн във Враца. Средствата са осигурени от по-доброто изпълнение на постъпленията от данъци върху МПС-та – в размер на 150 000 лева за 2019 година, както и от увеличените приходи от разпореждане с имотите общинска собственост с 320 000 лева. Останалите средства, в размер на 459 000 лева, са от глоби, санкции, наказателни лихви, концесии, както и от отпадналата необходимост от закупуване на използвани тролейбуси, в размер на 300 000 лева, поради предстоящото обновяване на градския транспорт по ОПОС.

С предложените промени ще се осигурят 220 000 лева за асфалтирането на участъка между селата Девене – Три кладенци, а 230 000 лева ще бъдат инвестирани за пълното обновяване на пътя за село Косталево. Предвидени са и 250 000 лева за асфалтирането на улица „Складова“, която е в изключително тежко състояние. В приетата актуализация на бюджета са осигурени и 50 000 лева за обновяване на пътната мрежа в квартал „Бистрец“.

Изменението на бюджета включва проектирането и изготвянето на инвестиционен проект за нов покрит плувен басейн във Враца, като предвидените средства са в размер на 50 000 лева.

С осигурените средства ще се извършат и текущи ремонти по пътната инфраструктура в общината, ще се оборудват детски градини по метода „Монтесори“, както и ще бъдат осигурени средства за други ключови инфраструктурни проекти на местната администрация.