начало » Новини
12.08.2019
Калин Каменов откри Празника на село Лиляче

Калин Каменов откри Празника на село Лиляче

За втора поредна година, след 40-годишно прекъсване, село Лиляче отбелязва празника си с богата програма. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов. „За мен е огромно удоволствие да видя всички жители на населеното място единни. Вие сте пример за това, как когато сме заедно, нещата могат да се променят. Следващата година, Празникът ще бъде включен в културната програма на Община Враца, като по този начин ще се радва на още по-голям интерес, а в него ще включат и други села от региона. Днес, тук има много млади хора. Вярвам, че с отварянето на двата нови големи заводи, в нашия град ще се върнат много хора, които в момента работят в други градове на страната или в чужбина. Бъдете здрави! Честит празник!“ – каза кметът Каменов при откриването на фестивала.

Програмата продължи с концерт на самодейците от местното читалище, които представиха на публиката фолклорни песни и танци от различни области на страната. В рамките на деня е предвидено раздаване на курбан-чорба, турнири по футбол, тенис на маса, шах и карти. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат музикантите от духовата музика на град Вършец. Събитието ще бъде закрито с тържествена заря.

На Втория празник на село Лиляче, който се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов, присъстваха още: общинските съветници Венета Йошева, Марин Цветков и Георги Генов, самодейци от читалища от региона, както и жители и гости на Враца.