начало » Новини
29.08.2019
Технология на бъдещето рекламира природните забележителности на Враца

Технология на бъдещето рекламира природните забележителности на Враца

Иновативен VR продукт беше представен във Враца от Сдружение „Книгини“. Срещата бе открита от заместник-кмета Петя Долапчиева, която приветства идеята за създаването на атрактивната идея. Чрез съвременната технология, която е използвана, за да се създаде 15 минутен филм, ще бъдат популяризирани природните забележителности и културно-историческото наследство във Враца. Една от целите е и увеличаване на туристите към региона.

Модерният продукт „Дестинация Враца – величие и красота в 360“ е създаден по идея на Сдружение „Книгини“, със съдействието на Община Враца. Съвременната технология позволява да посетиш виртуално природните забележителности в града – водопада Скакля, Боров камък, Кобилини стени, прохода Вратцата, местността Погледец, къщата на баба Илийца, както и да разгледаш от птичи поглед цялата красота на врачанските скали.

На представянето на иновативния VR продукт, който е озвучен на български и английски език, присъства екипът на фирмата, изработил филма,  експерти на Природен парк „Врачански Балкан“, на Търговско- промишлената палата, Регионална библиотека и представители на бизнеса.