Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.09.2019
Калин Каменов: „Модернизираме спортната инфраструктура на Враца“

Калин Каменов: „Модернизираме спортната инфраструктура на Враца“

„В момента се реализира проектът за обновяването на спортна зала „Вестител“. Подменя се съществуващата дограма с нова и се ремонтират компрометирани участъци по фасадата. Мащабна реконструкция се осъществява и на волейболното хале в града, което ще бъде преобразено в модерна, енергийноефективна волейболна зала, с трибуни, санитарни помещения и с най-модерната настилка в страната. Със средства от Капиталовата програма възстановихме настилката на игрището в ИОУ „Васил Левски“, като предстои да бъде изградено игрище с изкуствено покритие в двора на училище „Св. Софроний Врачански“ – коментира кметът Калин Каменов и допълни, че предстои изготвянето на проект за нов покрит плувен басейн и реконструкция на стрелбището, намиращо се в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Изграждането на нов басейн по никакъв начин няма да замени функциите на съществуващия. „Правим всичко възможно да осигурим ресурс, с който да подменим дограмата на покрития басейн. Цялостна реконструкция на съоръжението е невъзможна и ще доведе до неговото затваряне поне за 1 година. Освен това – капацитетът му е недостатъчен и не може да удовлетвори потребностите на нашите състезатели и на гражданите. Поради тази причина ще бъде проектиран нов басейн, който е енергийно ефективен, със соларни панели и възможност за провеждане на международни състезания. Планираме той да бъде изграден отново в спортния комплекс. По този начин в новото съоръжение ще могат да се провеждат тренировките на спортните клубове и състезанията, а сега съществуващия покрит басейн ще се използва от гражданите“ – каза Каменов.

 

 

На пресконференцията, градоначалникът отбеляза, че през тази година са предвидени 260 000 лева за изграждането на нови детски площадки. Основите на първите шест от тях са готови и предстои монтирането на съоръженията и поставяне на ударопоглъщаща настилка. „Площадките ще бъдат изградени в кварталите „Дъбника“, „Металург“, „Река Лева“, „Подбалканска“, „Кулата“, „72“, както и в района на ул. „Остри връх“.

#
# # # #