Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.09.2019
Пещерата Леденика събра любителите на класическата музика

Пещерата Леденика събра любителите на класическата музика

Първият фестивал „Музика в пещерата“ събра любителите на класическата музика в природния феномен Леденика. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който поздрави организаторите и заяви, че форумът ще се превърне в традиция за града. Преди началото на културната програма, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев коментира, че „Музика в пещерата“ е иновативно събитие, а благодарение на обновената инфраструктура до туристическия обект, Враца се превръща в атрактивна дестинация.

Сред величествената обстановка и естествена акустика, музикантите от Симфониета – Враца и гост-солистите: Теменужка Трифонова, Владимир Грудков, Таня Лазарова, Християна Дънкова, представиха спектакъла - „Магията на мюзикъла“. Програмата продължи с откъси от известните произведения – „Фантомът на операта“, „Уестсайдска история“, „Евита“, „Кабаре“, „Магъосникът от Оз“.

 

На 7-ми септември посетителите на пещерата Леденика ще могат да се насладят на концерта „VINO CANTABILE“, с участието на Хари Ешкенази-цигулка и Симфониета-Враца, както и да чуят изпълненията на Фолклорен квартет „АБАГАР“, „Мери Бойс Бенд“ и камерен оркестър „Drop Down Community“.

Кулминацията на „Музика в пещерата“ е на 8-ми септември, когато меломаните ще се насладят на невероятните изпълнения на емблематичния джаз певец Васил Петров.

Партньори в организацията на фестивала са Сдружение „Аз обичам Враца“, Симфониета-Враца и Фондация "Америка за България".

#
# # # #