начало » Новини
20.09.2019
Детската градина в село Костелево с нова площадка

Детската градина в село Костелево с нова площадка

Със собствени средства от бюджета на филиала на ДГ „Славейче“ в село Костелево бе изградена нова детска площадка, с ударопоглъщаща настилка.

На откриването на съоръжението присъства кметът Калин Каменов. „Ефективното управление на бюджета позволи реализирането на проекта за нова детска площадка. Вие показахте как, когато сте обединени, нещата могат да се случат. Вярвам, че новата придобивка ще се използва от най-малките и ще се пази от всички жители. Добрите новини за населеното място ще се увеличават, защото съвсем скоро ще стартира и основният ремонт на пътя до селото. По този начин, с вече асфалтираната ул. „Христо Ботев“, пътната инфраструктура тук ще бъде значително подобрена“ – каза още Каменов.

 

Програмата продължи с изпълнения на възпитаниците на учебното заведение.

 

На събитието присъстваха още: общинският съветник и председател на постоянната комисия по образование – Таня Георгиева, кметът на населеното място – Любомир Кръстев, заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, директорът на ДГ „Славейче“ – Димитринка Найденова, жители на село Костелево.

За изграждането на новата детска площадка са инвестирани над 5 500 лв. от бюджета на ДГ „Славейче“, а основата на съоръжението е изградена от кметството на населеното място.