начало » Новини
20.09.2019
Калин Каменов откри фестивала „Изкуство и култура“

Калин Каменов откри фестивала „Изкуство и култура“

В следващите два дни, Враца ще е домакин на фестивала „Изкуство и култура“. Арт форумът бе открит от кмета Калин Каменов. „През следващите дни във Враца ще могат да се видят различните форми на изкуството, благодарение на големия брой участници в пленера. Вярвам, че с общи усилия, градът ни ще се превърне в културната столица на Северозападна България“ – каза кметът Калин Каменов.

Председателят на УС на „Институт за териториални иновации и сътрудничество – ИТИС“ – доц. д-р Косьо Стойчев благодари на кмета Калин Каменов за подкрепата при провеждане на форума.

Програмата ще продължи с концерт на ансамбъл „Дунав“ и изпълнения на самодейни състави от Враца и региона.

В културната проява участие вземат десетки занаятчии, производители и търговци, които представят своите продукти на специално обособени шатри. В рамките на фестивала ще се презентират и проекти на Община Враца, реализирани по различни програми с европейско финансиране.

  

На откритата сцена пред сградата на местната администрация ще се провеждат тематични концерти, като на 21-ви септември, от 20:00 часа, публиката ще може да се наслади на известни класически произведения. Денят на независимостта – 22-ри септември, ще бъде отбелязан с българска рок и поп музика. Началото е в 19:30 часа, като в концерта участие ще вземе група „Сакар“, Яна Чакалска и приятели.

 

За най-малките посетители на форума е предвидена постановка на кукления театър „Аладин и вълшебната лампа“, който ще се проведе на 21 септември от 11:00 часа. Същият ден, от 17:00 часа, Димитър Тодоров от Софийски куклен театър ще представи пиесата – „Рибарят и златната рибка“.

В последния ден на събитието, на 22 септември, от 17:00 ч. ще бъде открита изложба на произведения, създадени по време на пленера.