начало » Новини
23.09.2019
Младежи обсъдиха начините за развитие на Враца в рамките на отворен форум

Младежи обсъдиха начините за развитие на Враца в рамките на отворен форум

Иновативните образователни методи, развитието на ИТ сектора, социалната политика и туризма са част от темите, по които дискутираха ученици и студенти от Враца, съвместно с гост-лектори от страната. Събитието е част от „Отворен форум – идеи за развитие на младите във Враца“.

Началото на дискусията постави кметът Калин Каменов, който заяви, че младите хора трябва да бъдат добрия пример и да са част от промяната на заобикалящата ги среда. „Във Враца има много активни граждани, които не бягат от проблемите, а търсят решения. Радвам се, че има хора, които са осъзнали, че е лесно да критикуваш, но е значително по-трудно да си част от промяната. Вярвам, че с общи усилия и постоянство ще успеем да продължим развитието на нашия град“ – допълни още Каменов.

В рамките на форума участие взе и треньорът на вратарите в Ботев Враца – Илиян Василев, който разказа за причината да се развива в града и да работи за местния тим.

Заместник-председателят на Общинския съвет – д-р Владимир Христов разказа за интереса му към правната наука, специализациите му в Холандия, както за решението му преди години да се върне във Враца, където създава семейство.

Съоснователят на Национален Младежки форум и един от организаторите на редица фестивали, форуми и състезания както във Варна, така и в Европа, Америка и Азия – Станислав Минев запозна участниците в събитието как е започнал да се занимава с развитието на локални общности и какво го мотивира да не се отказва пред трудностите.

Ангел Ангелов от КК „Враца Велообщество“ сподели идеята за развитие на шосейното колоездене в града и планираните инициативи до края на годината.

В заключителната част на събитието бяха обсъдени различни проекти и инициативи, които да бъдат реализирани през следващите години.

Форумът се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов, като основната му цел е да подготви младите хора за активни партньори на местната власт, като подобри социалната среда, осигури условия за промяна в начина им на живот, повиши тяхната информираност и подготовка.